Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

видобуток гравію

kurs.if.ua

Середа, 9 березня 2016, 18:22

Самбірська РДА дозволила Синютці вивозити гравій з Дністра

видобуток гравію

У результаті громадських слухань Самбірська РДА дозволила "Онуру" брати гравій з річки Дністер для асфальтного заводу.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, вчора на громадських слуханнях представників сіл Стрілковичі, Дубрівка та Ваньовичі та районної влади було вирішено дозволити турецькій фірмі "Онур" вивозити земельно-гравійну суміш на березі річки Дністер у Самбірському районі.

Як зазначив голова Самбірської РДА Микола Фрей, громадськість підтримала наміри турецької фірми "Онур" на забір гравію для майбутнього асфальтного заводу на Самбірщині за умови, що близько 30% вартості вивезеної суміші піде на ремонт під’їзної дороги та рекультивацію території.

Зазначимо, що місце, де здійснюватиметься відбір гравію – це колишній кар’єр, яким користувався місцевий райавтодор.

"Варто наголосити, що забір гравію здійснюється за межею природоохоронної зони. Тобто суміш беруть на відстані більше 100 метрів до русла річки, що не є порушенням правил охорони надр", – наголосив Микола Фрей.

Нагадаємо, вчора депутат обласної ради, свободівець Михайло Ковалів звернувся до начальника Самбірського відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області Василя Страшівського щодо несанкціонованого вивозу в селі Стрілковичі гравію з річки Дністер.

За його словами масштабні крадіжки гравію з річки Дністер можуть привезти до екологічної катастрофи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.