Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська облрада

Четвер, 10 березня 2016, 15:50

Львівська облрада виділила майже 137 тис грн для ВІЛ-інфікованих дітей

Львівська облрада

На Львівщині вперше виділили кошти для ВІЛ-позитивних дітей: громадські активісти хочуть показати, що за такі невеликі кошти можливо охопити всіх хворих.

Про це повідомив Львівський прес-клуб.

«Я не пам’ятаю, щоби обласна рада колись надавала кошти на підтримку ВІЛ-інфікованих людей. Це вперше таке сталося, тож це означає, що ці діти зможуть отримувати підтримку і від місцевої влади», – розповів керівник Львівського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Дмитро Тигач.

За його словами, громадські активісти разом із лікарями протягом двох років розробляли програми з протидії ВІЛ/СНІДу на Львівщині.

Результатом такої співпраці стало те, що облрада вперше виділила з бюджету 136,8 тис грн на підтримку ВІЛ-позитивних дітей.

«Це все давалося непросто, адже не всі усвідомлюють, що у Львові є епідемія, і не до кінця розуміють, для чого потрібні ці кошти», – зауважив Дмитро Тигач.

Отримані кошти перейдуть неурядовим організаціям після відкритого конкурсу.

«Ці кошти департаменту соцзахисту населення облради. Згодом оголосять конкурс, на який зможе податися будь-яка організація. Але оскільки ми є організацією-лідером з надання послуг ВІЛ-позитивним особам, то ми взяли на себе відповідальність, щоби ці кошти з’явилися у області», –  зазначив Дмитро Тигач.

У комплекс послуг для ВІЛ-інфікованих дітей входить соціальний супровід, супровід у медичних закладах, спеціальні ліки, немедичний супровід для важкохворих дітей та дітей-сиріт, а також представлення інтересів цих дітей. 

Зазначимо, що Львівська область посідає сьоме місце в Україні за захворюваністю на ВІЛ/СНІД.

Протягом 2015 року на Львівщині взято на облік 454 нових пацієнтів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.