Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

жовківська райрада

zhovkva.org.ua

Четвер, 10 березня 2016, 19:23

Жовківська міськрада виступила проти будівництва асфальтового заводу

жовківська райрада

Сьогодні депутати Жовківської міськради ухвалили рішення про заборону будівництва асфальтобетонного заводу на території міста Жовква.

Про це Варіанти повідомив депутат Жовківської міькради Ігор Питель.

"25 із 26 депутатів проголосовали за заборону будівництва", - розповів він.

Ігор Питель наголосив, що це рішення відображає позицію громади Жовкви, адже завод планується розсташувати практично у рекреаційній зоні, поблизу гори Горай, з якої розпочинається територія заповідника Розточчя.

"Якщо цей завод запрацює, то всі шкідливі продукти його діяльності через специфіку рельєфу вітром будуть зноситись в бік міста, тому громада виступає категорично проти нього", - пояснив він. 

Питель наголосив, що завод планується розмістити в будівлях, які сьогодні належать структурам Жовківського райавтодору.

У 2012 році ці будівлі тимчасово використовувались для виробництва асфальту до Євро-2012. Практично вся інфраструктура залишилась. Отож в 2015 році пропозицію відкрити в них постійний завод з виготовлення асфальтобетону озвучив депутат Львівської облради, член фракції "Солідарність" Роман Демчина. Останній є власником ПП "Рома", що займається ремонтом доріг. Однак громада тоді висловилась проти цього.

Цього ж разу, як з'ясувалось під час зустрічі з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою, ініціатором відкриття асфальтного заводу стало одеське ТОВ "Автомагістраль-Південь".

"Будівлі належать державному підприємству і ми, депутати, не можемо на нього впливати, але земля під ними належить громаді Жовкви. Тому ми стопіваємось, що і голова Львівської ОДА Олег Синютка, і Укравтодор дослухаються до її голосу", - зазначив Питель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.