Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олена Живко

П'ятниця, 11 березня 2016, 10:35

Правий сектор звинувачує Живко у розкраданні гуманітарної допомоги та дискредитації руху

Олена Живко

Львівський волонтер заявив, що його викрали та побили члени "Правого Сектору", натомість останні стверджують, що волонтер був водієм Олени Живко, яка присвоїла авто для бійців ДУКу та таким чином намагається приховати факти розкрадання гуманітарної допомоги.

Як йдеться у заяві "Правого сектору", 9 березня до активістів Тернопільського осередку "Правого сектора" потрапив прес-анонс, у якому голова Люстраційного комітету Тернополя Катерина Бойко та волонтер Сергій Чиж звинувачують "Правий сектор" у нападі на цього волонтера з використанням зброї, а також у примусовому вилученні у нього джипу Dodge RAM 1500.

"Правий сектор" відкидає усі звинувачення та стверджує, що авто Dodge RAM 1500, яке минулого року було передано з Канади на потреби Добровольчого Українського Корпусу, зникло. За їхніми словами, авто незаконно присвоїла керівник виконкому координаційного центру національного руху "ДІЯ" на Львівщині Олена Живко.

"Машина використовується для власних потреб Оленою Живко, яка на той час була голова ГО ПС-Захід, а наразі є керівником виконкому координаційного центру Національного Руху Дмитра Яроша "ДІЯ" Львівщини. Багато свідків підтвердили, що Олена Живко постійно використовує джип Dodge RAM 1500, який призначався для бійців-добровольців, як власний транспорт. Також з'ясувалось, що особистим водієм Олени Живко є Сергій Чиж, який сьогодні брав участь у прес-конференції та старанно вдавав із себе жертву", – йдеться у заяві "Правого сектору".

Зазначимо, як повідомляє te.20minut.ua, волонтера Сергія Чижа вивезли за Тернопіль, побили та забрали авто з наклеєними номерами ДУКу. Викрадачів, за його словами, він особисто знає і наполягає, що вони з "Правого Сектору".

"У неділю, 6 березня, я був у Тернополі по справах, поїхав машиною, яку передали із Канади на волонтерські потреби. Нею я завжди вожу передачі в зону АТО і цього разу якраз звідти повертався. Коли припаркував авто на бульварі Шевченка, до авто підійшли хлопці. Дорогою накинули мені на очі не то мішок, не то просто зав’язали їх тканиною, щоб я нічого не бачив. Потім я втратив свідомість. Коли прийшов до тями, побачив, що я десь біля лісу, вийшов на трасу і попутками добрався до Тернополя ", – заявив Сергій Чиж.

За його словами, до нього приставили пістолет із глушником, обшукали, повезли десь за місто.

Як розповідає Катерина Бойко, вона побачила, як волонтера везли містом та одразу подзвонила в СБУ та поліцію. У нього переламані ребра, машину викрали.

Наразі щодо цього випадку порушили дві кримінальні справи: про викрадення людини та викрадення транспортного засобу.

Нагадаємо, у листопаді Дмитро Ярош вийшов із "Правого сектору", а у лютому він презентував новий рух ДІЯ у Львові. Про заснування нової політичної сили він оголосив ще наприкінці грудня, а керівником виконкому координаційного центру національного руху "ДІЯ" на Львівщині призначив Олену Живко, яка до цього була керівником ГО "Правий сектор-Захід".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.