Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

vsapravda.info

Четвер, 19 липня 2012, 09:29

Міноборони заборгував львівським вченим 15 млн. грн.

ДП «Львівський науково-дослідний інститут» (НІВЕРТІ) опинилося на межі закриття через  несплату Міністерством оборони держзамовлення, зробленого ще у 2009 році. Про це повідомив перший секретар Шевченківського райкому КПУ у Львові Ростислав Василько.

«У зв'язку з цим, на підприємстві за останні 26-27 місяців заборгованість по зарплаті досягла близько 15 млн. грн., а Львівський науково-дослідний інститут очолює список підприємств з найбільшими боргами по зарплаті в області», -  стверджує Василько.

Ситуація на підприємстві критична:  з травня всіх працівників відправлено у неоплачувану відпустку до жовтня  з 1 робочим днем в місяць.

«Робиться це з тією метою, щоб працівники звільнялися самі. На сьогоднішній день з 300 осіб на підприємстві залишилося в кращому випадку двадцять десятків робітників», - стверджує Василько.  

Досі не вирішеною залишається проблема нарахування пенсій людям, котрі вийшли на пенсію.

Народний депутат Олександр Голуб з приводу невиплати Міноборони боргів НІВЕРТІ звернувся з депутатським запитом, який сьогодні знаходиться на розгляді Мністерства праці.

Нагадаємо, станом на початок червня заборгованість по зарплаті на Львівщині становить  61,3 млн. грн

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.