Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

wz.lviv.ua

Четвер, 19 липня 2012, 10:51

Прокуратура: Садовий і «Свобода» наділили своїх чиновників незаконними пільгами

Прокуратура міста Львова опротестувала ухвалу Львівської міської ради про порядок взаємодії з Львівським управлінням державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву при наданні пільгових довготермінових кредитів за рахунок коштів міського бюджету. Про це повідомила прокуратура Львівської області.

 

Рішення Львівської міськради є незаконним та призводить до порушення конституційних прав громадян, передбачених ст. 47 Конституції України. – йдеться у повідомленні.

Даною ухвалою міськрада до категорії осіб, які мають переваги на пільговий кредит за рахунок міського бюджету, незаконно включила молодих працівників міськради та її виконавчих органів, що працюють більше одного року, - стверджує прокуратура.

Чинним законодавством визначено перелік осіб, яким надається перевага під час надання пільгового кредитування. Це, зокрема, молоді учені, спортсмени з найвищими досягненнями на національних та міжнародних змаганнях, особи, які потребують поліпшення житлових умов і перебувають на спеціальному обліку три і більше років, тощо.  Крім цього, приймаючи вказану ухвалу, міська рада вийшла за межі своїх повноважень, оскільки перелік осіб, яким надається перевага серед кандидатів у позичальники, встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Протест підлягає обов’язковому розгляду в строк до 10 днів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.