Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

5.ua

Вівторок, 15 березня 2016, 13:01

Верховна Рада зменшила відповідальність за подання неправдивої декларації

Верховна Рада

Верховна Рада підтримала "безвізовий" закон щодо електронного декларування з пропозиціями Петра Порошенка.

Сьогодні на сесії Верховна Рада ухвалила закон №3755 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру у 2016 році" з урахуванням пропозицій Президента України.

Цей законопроект підтримали 238 народних депутатів.

Зокрема, йдеться про кримінальну відповідальність за внесення у декларацію недостовірних даних, а саме: її послаблення.

Зокрема, встановлюється, що кримінальна відповідальність за подачу чиновниками недостовірних даних у деклараціях настає у разі, якщо такі відомості відмінні від достовірних на суму понад 250 розмірів мінімальної зарплати – 344 450 гривень (одна мінімальна зарплата – 1378 гривень).

Також передбачено пом'якшити кримінальну відповідальність за декларування чиновниками недостовірної інформації та передбачити покарання у вигляді штрафу від 2,5 до 3,5 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на термін від 150 до 240 годин.

Штраф від 1 до 2,5 тис неоподатковуваних доходів громадян встановлюється за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації чиновників. Однак лише у тому випадку, якщо подані в декларації дані відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 розмірів мінімальної зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.