Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юлія Тимошенко

Середа, 16 березня 2016, 15:40

Більшість українців бачать президентом Юлію Тимошенко

Юлія Тимошенко

Якщо б вибори президента України відбулися в середині березня, то на перемогла б Юлія Тимошенко.

Про це повідомила прес-служба ВО "Батьківщина".

Згідно із результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, серед українців, які визначилися та взяли участь у виборах, 20,9% проголосували б за Юлію Тимошенко.

Натомість президента Петра Порошенка підтримали 17,9% виборців, Олега Ляшка – 12%, мера Львова Андрія Садового – 10,3%, екс-міністра оборони Анатолія Гриценка – 9,6%, лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка – 9,5%, лідера ВО "Свободи" Олега Тягнибока – 4,1%.

Крім того, за екс-лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша готові голосувати 3,9% опитаних, за Сергія Тігіпка – 3,4%, за лідера комуністів Петра Симоненка – 2%, за Геннадія Корбана – 1,3%, за Валентина Наливайченка – 1,2%.

У разі виборів до Верховної Ради, згідно з цим опитуванням, за ВО "Батьківщину" готові голосувати 18,6% виборців, які визначилися зі своїм вибором.

Ще 13,2% готові голосувати за "Опозиційний блок", 11,4% – за "Блок Петра Порошенка", 10,9% – за "Самопоміч", 10,9% – за Радикальну партію, 6,2% – за "Свободу", 5,1% – за "Громадянську позицію", 2,6% – за "Укроп", 2,5% – за "Національний рух Дмитра Яроша".

Партія прем'єра Арсенія Яценюка "Народний фронт", яка виграла минулі вибори, здатна набрати лиш 1,9%.

Зазначимо, опитування проводилося з 23 лютого по 8 березня 2016 року, методом особистого інтерв'ю опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму).

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.