Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Арсеній Яценюк

Середа, 16 березня 2016, 16:00

Яценюк збільшив фінансування для об'єднаних громад

Арсеній Яценюк

Уряд виділить один мільярд гривень об'єднаним територіальним громадам.

Про це повідомила прес-служба уряду.

«Таким чином, ті які прийняли добровільне рішення об'єднатися і створити більш спроможну і сильнішу територіальну громаду, –  отримають допомогу з бюджету», – зазначив сьогодні на засіданні уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Відтак, ці кошти будуть направлені на те, щоб мешканці об'єднаних територіальних громад отримували кращі послуги: краща освіта, медицина, інфраструктура.

Наразі в Україні зареєстровано 159 територіальних громад.

За словами Яценюка, уже відбувся перший етап об'єднання територіальних громад, він зараз призупинився на 10% від запланованого показника.

«Зараз треба перезапустити механізм добровільного об'єднання територіальних громад, щоб люди самостійно визначалися, де в них адміністративний центр, яка у них мережа шкіл та лікарень, і що вони самі господарі на своїй території, в тому числі і по фінансовому ресурсу, який виділяємо ми і збирають вони», – наголосив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, ще минулого року уряд затвердив план формування територіальних громад Львівщини. Відповідно в області мають бути утворені 88 громад, а у держбюджеті 2016 року виділено 5, 7 млрд. гривень на децентралізацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.