Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Російський культурний центр

Середа, 16 березня 2016, 17:44

Гірняк і Ко побували в обителі львівських росіян

Російський культурний центр

Тимчасова комісія облради оглянула приміщення Російського культурного центру

Сьогодні спеціальна тимчасова контрольна комісія Львівскої обласної ради оглянула стан приміщення на вулиці Короленка, 1а, яке орендують російські громадські організації.

Заступник Голови облради Володимир Гірняк, Інна Свистун, та начальник управління майном спільної власності обласної ради Микола Бандра зустрілись з представниками організацій, що ведуть діяльність в приміщенні колишнього кінотетару. На зустрічі були присутні спостерігачі від ОБСЄ.

«В нас відбулось перше засідання тимчасової комісії. Члени комісії захотіли подивитись в якому стані зараз приміщення. Це була єдина мета нашого сьогоднішнього візиту.

Ми поспілкувались з представниками обласного товариства Пушкіна, міського, з представниками ОБСЄ. Комісія ще два-три засідання проведе і буде приймати рішення. Ми повинні перевести цю ситуацію в юридичну площину. На даний момент правових підстав перебувати цим громадським організаціям тут нема. Ми розуміємо, що це може мати серйоний суспільний резонанс, але це стосується даного приміщення та інших приміщень, які є у власності територіальних громад Львівщини. Ми повинні поважати закон», – розповів Володимир Гірняк.

Нагадаємо, що в січні профільна комісія Львівської облради доручила управлінню майном спільної власності виселити з Російського культурного центру на вул. Короленка у Львові  всі громадські організації, що там знаходяться, ажде вони не укладали юридичної угоди на оренду цього приміщення з облрадою. У відповідь на це представники російської громади Львова звернулись до Президента.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.