Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вигул собак

Четвер, 17 березня 2016, 15:38

У Львові запровадили обов'язкову реєстрацію собак

вигул собак

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати затвердили правила утримання і поводження з тваринами.

Відтак, передбачається адміністративна й кримінальна відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення до тварин.

Також власники тварин повинні вчасно водити їх до ветеринара. Евтаназія домашніх тварин допускається лише за висновками спеціалістів.

Ветеринарний паспорт відтепер не є підтвердженням права власності на тварину.

Власникам собак необхідно обов'язково їх зареєструвати, натомість котів можна й не реєструвати. Зареєструвавши домашнього улюбленця, людина отримує жетон з індивідуальним номером та внесення цього номеру в електрону реєстраційну базу.

Зазначимо, реєстрація собак та котів проводиться для організації пошуку загублених тварин, контролю за чисельністю безпритульних тварин.

Особа, яка придбала та утримує тварину, зобов’язана зареєструвати її протягом 10 діб з моменту придбання, а носіння ідентифікаційного жетону є обов’язковим. Перебування тварини без жетону на вулицях, площах, ринках, у скверах, парках, дворах, у громадському транспорті та інших публічних місцях є порушенням правил реєстрації.

Нагадаємо, у місті можна вигулювати собок на спеціальних вигульних майданчиках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.