Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бібліотека ЛНУ ім. І. Франка

places.biz.ua

Четвер, 17 березня 2016, 16:54

У Львові на популяризацію читання виділили 2,7 млн грн

бібліотека ЛНУ ім. І. Франка

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати затвердили програму "Львів – місто літератури" на 2016-2020 роки.

На її реалізацію було виділено 2,7 млн грн із бюджету міста.

Зазначимо, метою програми є розвиток літературної творчості, популяризація книгочитання та сприяння книговидавничій справі у місті.

А її завдання – втілення стратегічних проектів, спрямованих на розвиток літературної творчості у рамках титулу "Місто літератури" у мережі творчих міст ЮНЕСКО, формування у Львові динамічного та функціонального процесу популяризації читання серед усіх вікових та соціальних верств населення, розвиток книжкової індустрії у Львові, формування основи для презентації Львова як міста літератури в Україні та закордоном.

Наразі планують провести такі заходи: перша міська премія для авторів книг (600 тис грн), модельні літературні уроки (300 тис грн), заходи з промоції видавничої справи (100 тис грн), програма сприяння перекладів (300 тис грн), доповнення проекту ГО "Форуму видавців" програмами, спрямованими на спільне читання із людьми похилого віку (150 тис грн), проект у бібліотеках для переселенців (80 тис грн), топ-програма "Росту і розвиваюсь" (120 тис грн), програма навчань проектного менеджменту для бібліотекарів (100 тис грн), промоційна підтримка титулу "Львів – місто літератури" ЮНЕСКО (1 млн грн).

Нагадаємо, що Львів у 2015 році здобув титул "Місто літератури" у мережі творчих міст ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.