Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

фонтан біля Оперного театру

Четвер, 17 березня 2016, 17:33

Фонтан перед Оперним театром замінять на "сухий"

фонтан біля Оперного театру

Львівські депутати дозволили спорудити на площі перед Оперним театром, замість звичайного "сухий" світломузичний фонтан.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати погодили спорудження "сухого" фонтану перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької на проспекті Свободи.

Зокрема, фонтан буде демонтовано, а на його місці встановлять "сухий" фонтан, вартість якого складає 1,4 млн грн.

Зазначимо, спорудженням фонтану, а також реконструкцією площі займатиметься благодійний фонд "Сокар-Благо", засновником якого є азербайджанська державна компанія Sokar.

Нагадаємо, раніше головний архітектор Львова Юліан Чаплінський заявляв, що, новий фонтан знаходитиметься приблизно в тих же межах, що й сьогоднішній.

У ньому встановлять метеостанцію, яка буде слідкувати за напрямком вітру та вологістю й регулюватиме висоту води. Окрім того, він буде світломузичним: музика буде сполучена з Оперним театром.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.