Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

5.ua

П'ятниця, 18 березня 2016, 10:08

ЄС переконуватиме Туреччину забирати біженців

Євросоюз

Лідери 28 країн ЄС узгодили у Брюсселі спільну позицію з метою досягнення угоди з Туреччиною щодо зменшення потоку нелегальної міграції в Європу.

Про це повідомляє Euronews.

Відтак, сьогодні зранку голова Європейської Ради Дональд Туск має пояснити цю позицію турецькому прем‘єр-міністру Ахмету Давутоглу.

Лише після цього почнуться справжні переговори: лідери 28 країн намагатимуться досягти угоди з Анкарою, яка вимагає від ЄС чималих поступок в обмін на згоду приймати назад біженців.

"Під час зустрічі ми погодились з тим, що Греція потребує підтримки, не лише у сенсі повернення нелегальних мігрантів Туреччині, але також з огляду на ту ситуацію, яку країна переживає нині. Необхідні кошти на облаштування біженців в Греції", – наголосила після зустрічі європейських лідерів в Брюсселі канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Нагадаємо, у лютому Туреччина вимагала в міжнародної спільноти збільшити фінансову допомогу, інакше погрожувала знову відкрити біженцям шлях до ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.