Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

декларація про доходи

kyiv.depo.ua

П'ятниця, 18 березня 2016, 10:33

Набув чинності закон про електронне декларування

декларація про доходи

Пом'якшено кримінальну відповідальність за декларування чиновниками недостовірної інформації.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, сьогодні набув чинності "безвізовий" закон про електронне декларування. Він передбачає кримінальну відповідальність за недостовірні дані.

Зокрема, законом про електронне декларування встановлюється, що кримінальна відповідальність за подачу чиновниками недостовірних даних в деклараціях настає в разі, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 розмірів мінімальної зарплати – 344 450 гривень (одна мінімальна зарплата зараз 1378 гривень).

При цьому передбачено пом'якшити кримінальну відповідальність за декларування чиновниками недостовірної інформації та передбачити покарання (крім позбавлення волі на строк до 2 років) у вигляді штрафу від 2,5 до 3,5 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на термін від 150 до 240 годин.

Також встановлюється штраф від 1 до 2,5 тис неоподатковуваних доходів громадян за подачу свідомо недостовірних відомостей у декларації чиновників. Однак відповідальність за це настає в разі, якщо подані в декларації дані відрізняються від достовірних на суму від 100 до 250 розмірів мінімальної зарплати.

Крім того, закон передбачає, що повна перевірка декларації може проводитися в період здійснення чиновником своїх повноважень, а також протягом 3 років після припинення такої діяльності.

Нагадаємо, цей закон прийняла Верховна Рада 15 березня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.