Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кладовище січовиків Карпатської України

loda.gov.ua

П'ятниця, 18 березня 2016, 12:10

Останки січовиків Карпатської України перепоховали на Верецькому перевалі

кладовище січовиків Карпатської України

У Сколівському районі перепоховали останки п’яти вояків Карпатської України, яких у 1939 році розстріляли польські прикордонники.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Перепоховання відбулося вчора, 17 березня, на меморіальному кладовищі січовиків Карпатської України, біля села Климець Сколівського району (Верецький перевал).

Рештки січовиків віднайшли та ексгумували у 2015 році пошуковці Комунального підприємства Львівської обласної ради "Доля" у селі Сянки на Турківщині. Січовики були закатовані польськими прикордонниками у березні 1939 року, а опісля таємно поховані у селі Сянки.

Як розповів секретар державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета, на цьому меморіальному кладовищі поховано вже 22 січовика.

"Цьогоріч заплановано розпочати спорудження величного Меморіалу, який би став місцем пам'яті та шани для українців. Це допоможе відкрити ще одну сторінку трагічної історії України", – наголосив Святослав Шеремета.

Загалом на Верецькому перевалі польським прикордонникам передали близько 600 військовополонених Карпатської України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.