Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

ua.korrespondent.net

П'ятниця, 18 березня 2016, 13:01

Верховна Рада самостійно встановлюватиме терміни змін до Конституції

Верховна Рада

Конституційний суд залишив за Верховною Радою право встановлювати терміни прийняття змін до Конституції.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, Конституційний суд України у своєму рішенні щодо тлумачення положення ст. 155 Конституції "на наступній черговій сесії Ради" залишив за Верховною Радою право встановлювати терміни ухвалення змін до Конституції. 

"В положенні статті 155 Конституції України щодо прийняття законопроекту про внесення змін до Конституції України на наступній черговій сесії Верховної Ради України передбачений зважений підхід до розгляду і ухвалення цього законопроекту як закону. Враховуючи наведене, Конституційний Суд України зазначає, що Верховна Рада України може передбачити в Регламенті Верховної Ради України можливість прийняття законопроекту про внесення змін до Конституції України як закону на більш пізній черговій сесії Верховної Ради України з дотриманням положень, закріплених розділом XIII "Внесення змін до Конституції України" Основного Закону України", – йдеться у рішенні Конституційного суду.

Зазначимо, народні депутати вирішили звернутися до КС у зв'язку з браком голосів для остаточного голосування щодо законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади.

Прийняття конституційних змін передбачене Мінськими домовленостями, тому в запропонованому президентом України Петром Порошенком проекті є положення про те, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.