Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Трамвай на Сихів

П'ятниця, 18 березня 2016, 14:25

Трамвай на Сихів планують запустити до кінця року

Трамвай на Сихів

Згідно з планами, перший трамвай на Сихів повинен поїхати на початку осені 2016 року.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За інформацією генпідрядника, компанії «Онур», роботи на вул. Угорська-вул. Вернадського виконано на близько 95%, а на вул. І. Свенціцького-вул. Угорська – орієнтовно 50%.

Сьогодні основний масив робіт із будівництва трамваю на Сихів зосереджений на ремонті аварійного каналізаційного колектору на вулиці Стуса. Окрім того, працівники компанії «Онур» оновлюють дорожнє покриття мосту на проспекті Червоної Калини.

«На роботи з верхнім колектором передбачено близько 9 місяців, однак частина колектора пролягає не під дорогою та майбутніми трамвайними коліями, тож надіємось, скоро можна буде перейти до дорожніх робіт на вулиці Стуса», – зазначив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Також триває облаштування зупинок. Усього по маршруту буде 24 зупинки, 18 з яких облаштують для людей з особливими потребами.

Нагадаємо, згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладають по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини до ринку «Санта-Барбара», який перенесуть на вул. Б.-І. Антонича.

30 грудня депутати виділили ринку орієнтовно 0,65 га землі, а начальник юридичного управління Львівської міськради Гелена Пайонкевич розповіла, що існує попередня домовленість з підприємцями щодо перенесення ринку на ділянку за цією адресою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.