Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

П'ятниця, 18 березня 2016, 17:56

Порошенко обіцяє Україні безвізовий режим у червні-липні

Петро Порошенко

Пропозиції щодо надання Україні безвізового режиму будуть внесені в Європарламент у квітні цього року.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні під час брифінгу заявив президент Петро Порошенко, у квітні в Європейський парламент та Європейську раду будуть внесені законодавчі пропозиції щодо надання Україні безвізового режиму з ЄЄ.

Відтак, Україна може отримати безвізовий режим у середині року.

"Ми провели дуже ефективні переговори в напрямку безвізового режиму і досягли домовленості про те, що в квітні місяці будуть внесені законодавчі пропозиції в Європейську раду і Європейський парламент щодо надання Україні безвізового режиму в середині поточного року", – наголосив Петро Порошенко.

Нагадаємо, Європейський парламент 21 січня прийняв резолюцію з позитивною оцінкою виконання Україною, Грузією і Молдовою угод з Європейським союзом.

У звіті зазначають, що Україна виконала всі умови для того, щоб рекомендувати включення її до списку країн, з якими в ЄС діє безвізовий режим. Звіт буде направлений Раді ЄС та Європейському парламенту, і на основі цього документа вони мають затвердити рішення щодо лібералізації візового режиму з Україною.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.