Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Женя Карасюк

фото з Фейсбука Оксани Сахон

Понеділок, 21 березня 2016, 11:33

Хлопчик, хворий на ДЦП, потребує допомоги

Женя Карасюк

13-річний Женя Карасюк, що хворий на ДПЦ, хронічну астму та епілепсію, потребує грошової допомоги на реабілітацію у Тускавці.

Про це повідомила мама хлопчика, Оксана Сахон на своїй сторінці у Фейсбуці.

Хлопчик переніс дві важкі операції – на ногах і головному мозку та потребує постійної реабілітації. Як розповіла у інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua Оксана Сахон, Женя пройшов 18 курсів, лікування дає очікувані результати.

Нещодавно з допомогою небайдужих на 19 курс реабілітації вдалося зібрати 12 тисяч гривень. Втім на одужання Жені потрібно ще коштів.

«Женя народився здоровим. В три місяці йому зробили щеплення. А в 10 місяців з'явилася косоокість, були обмеження рухів лівої ноги і руки. Не міг взяти іграшку, м'язи затисло, як після інсульту. МРТ показало, в правій півкулі головного мозку є кіста. Вона була як куряче яйце. Можливо, з народження, а щеплення стимулювало ріст. Женю прооперували в інституті нейрохірургії. В 2,4 роки виставили діагноз ДЦП. У 2009 році йому зробили операцію і на ногах. Підрізали сухожилля, вирівняли ступні. Син два місяці був в гіпсу. Косоокість із зараз появляється, коли піднімається внутрічерепний тиск, коли напружується», – розповіла у інтерв'ю Оксана Сахон.

Зазначимо, після 18 курсів реабілітації Женя Карасюк почав ходити, розмовляти, зникла слинотеча, а також зменшилася кількість судом.

Детальнішу інформацію можна отримати на сторінці Оксани Сахон у Фейсбуці.

Карта Приватбанку: 4149 4978 6020 7507, моб. тел.: 098 440 11 75.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.