Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

http://zik.ua

Четвер, 19 липня 2012, 17:09

Депутати ініціюють скликання позачерговой сесії Львівської облради у зв'язку з витоком нафти у Бориславі

Питання про витік нафти із свердловини в Бориславі, що потрапила у водопровідні труби, може бути розглянутим на позачерговій сесії Львівської облради. Відповідне рішення сьогодні, 19 липня, ухвалила комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації.

У засіданні комісії, крім депутатів облради, взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Львівській області, Бориславської міськради, Дрогобицького водоканалу, голова постійної комісії, голова комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської облради.

Заслухавши доповідачів, комісія вирішила дочекатись остаточних результатів дослідження Державної екологічної інспекції, а потім звернутись до Львівської ОДА з проханням винести обговорення цієї проблеми на позачергову сесію Львівської облради. Окрім цього, за фактом події планують звертатись і до прокуратури. 

За словами секретаря комісії з питань екології Осипа Магура, який виїжджав на місце події, в Бориславі забруднення отримали мікрорайон Коваліва, вулиця Володимира Великого, вулиця 600-річчя, Зелена і Нафтова.

«Ми бачили, як люди черпали нафту відрами, щоб вона не зайшла до них в помешкання. При цьому застосовувались старовинні технології, такі як відерко і робоча сила, черпали це відрами, наливали в ємкість, привозили гравій, який набирали на річці, засипали, грейдером розсували», - розповів Магур.

За словами депутата, в забруднених районах вода непридатна для вживання, а туди досі потрапляють нафтопродукти: «Коли ми приїхали до будинків мешканців на вулицях мікрорайону Коваліва, Володимира Великого, 600-річчя, ми побачили, що з пральних машинок, де домогосподарки прали свої речі – витягували просто ганчір’я з нафтою, яке вже не можна відмити. Труби всередині помешкань забиті нафтовими відходами. В усіх ємкостях, де була вода – у півтораметрових бачках рівень нафти сягав 40 сантиметрів».

Як повідомив заступник начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Василь Стрижак, зараз проводиться аналіз наслідків, спричинених довкіллю витоком нафти.

«Остаточні результати будуть в наступний понеділок, однак вже можна сказати, що вплив на довкілля – значний», - повідомив Стрижак. За його словами, вже складені протоколи на відповідальних посадових осіб за порушення законодавства - щодо забруднення водних і земельних ресурсів. Після того, як завдані збитки будуть прораховані, за їх відшкодуванням звернуться до НГВУ «Бориславнафтогаз» - суб’єкта господарювання, відповідального за свердловину, з якої стався витік.

Нагадаємо, 16 липня у місті Бориславі стався витік нафти зі свердловини, частина якої потрапила у річку Тисмениця, а звідти – у водопровідну мережу міста

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.