Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Надія Савченко

Вівторок, 22 березня 2016, 17:57

МЗС України опротестувало вирок Савченко

Надія Савченко

Міністерство закордонних справ заявило, що не визнає "вирок" російського суду у сфабрикованій справі проти української льотчиці Надії Савченко.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Міністерство висловлює рішучий та категоричний протест у зв’язку із так званим вироком так званого російського суду щодо засудження громадянки України, народного депутата України, члена Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко до 22 років ув’язнення", – йдеться у заяві МЗС.

Зокрема, наголошується, що рішення суду базується на сфабрикованих матеріалах слідства, а порушення Росією універсальних норм та імунітету депутата ПАРЄ є порушенням основоположних принципів Ради Безпеки ООН, одним із постійних членів якої є Росія.

Відтак, МЗС України вимагає від російської сторони скасування цього рішення та негайного звільнення Надії Савченко.

"Закликаємо усіх членів міжнародного співтовариства публічно засудити цей злочин та посилити тиск на РФ, щоб примусити Росію зупинити агресію проти суверенітету і територіальної цілісності України, а також проти українських громадян. З цією метою українська сторона продовжить роботу з метою забезпечення підтримки нашими партнерами "списку Савченко", – йдеться у заяві МЗС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.