Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

продавці первоцвітів

Середа, 23 березня 2016, 12:16

За продаж підсніжників львів’янам грозить штраф до 1700 гривень

продавці первоцвітів

За збирання та продаж пролісків, підсніжників та конвалій, що занесені у Червону книгу України, львів’яни можуть поплатитися штрафом до 1700 гривень.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Аби зберегти рослини, які є під загрозою зникнення, а також на виконання Законів України «Про охорону навколишнього середовища» та «Про червону книгу України» працівники поліції нагадують: громадян, котрі збиратимуть та реалізовуватимуть первоцвіти, притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Відтак на львів’янина чекатиме покарання у вигляді штрафу розміром від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає від 510 до 1700 гривень, а також конфіскація об’єктів продажу.

Більше того, ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від 1700 до 3655 гривень з конфіскацією рослин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.