Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

туберкульоз

lada.fm

Середа, 23 березня 2016, 16:13

На Львівщині боротимуться з епідемією туберкульозу

туберкульоз

Львівська обласна організація «Ліга соціальних працівників України» проводитиме інформаційну кампанію та надаватиме психологічну допомогу хворим на туберкульоз.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив експерт із питань здоров’я організації «Ліга соціальних працівників України» Юрій Островерха, передає кореспондент Варіантів.

При районних адміністраціях створюватимуть спеціалізовані органи, які популяризуватимуть різноманітні заходи з протидії туберкульозу, залучатимуть до співпраці територіальні громади та церкву.

«Ми будемо проводити найрізноманітніші інформаційні заходи, тренінги. Також забезпечуватимемо інформацією священиків про ознаки туберкульозу, профілактику й сучасні методи лікування. Адже священики мають великий вплив на своїх парафіян, відтак зможуть доносити важливу інформацію про захворювання. Плануємо ще мобілізувати територіальні громади, які повинні також піклуватися про здоров’я своїх мешканців. Більше того, ми хочемо створити сприятливу психологічну сферу, аби хворі на туберкульоз відчували себе повноцінним соціальним елементом», –  розповів Юрій Островерха.

Як зазначив протоієрей УПЦ (МП) Юрій Кінас, ефективність лікування туберкульозу великою мірою залежить від соціального фактору, відтак громада Львівщини повинна об’єднатися, щоб протидіяти недузі.

«Зі свого боку ми старатимемось максимально підтримувати суспільство і морально, й інформаційно, аби підвищувати рівень свідомості наших громадян щодо профілактики хвороби, а також щодо ставлення до неї», – наголосив Юрій Кінас.

За попередніми даними, на Львівщині зареєстровано близько 20 тисяч хворих на туберкульоз. Більше того, майже 95% населення є носіями бактерій, що викликають дане захворювання.

Відтак, стверджують фахівці, рання діагностика та вчасно розпочате лікування дозволяють повністю подолати туберкульоз. І якщо ж людина вилікувалась, то вона надалі може жити й працювати як повноцінний член суспільства.

«Зараз у суспільстві побутує думка, що туберкульоз охоплює лише людей низького соціального статусу. А це неправильно. Ним захворіти може будь-яка людина. Тож сьогодні дуже важливо проінформувати суспільство про профілактику та ранню діагностику туберкульозу», – зауважила старша радниця з питань туберкульозу Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Еріка Вайтек.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надало ґрант Львівській обласній організації «Ліга соціальних працівників України», в межах якого вона й проводитиме заходи з боротьби із туберкульозом на Львівщині.

Зазначимо, завтра, 24 березня, в Україні відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.