Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Перемишлянщина

andy-travel.com.ua

Середа, 23 березня 2016, 17:12

На Перемишлянщині запрацює переїзний флюрограф

Перемишлянщина

Серед двадцяти районів Львівської області Перемишлянщина займає третє місце по захворюваності на туберкульоз.

Про це сьогодні повідомив директор Перемишлянського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Іван Шалапський, передає кореспондент Варіантів.

«З метою раннього виявлення туберкульозу у Перемишлянському районі протягом травня-червня запланована робота пересувного флюрографа. Ми повинні максимально сприяти, аби люди у селах пройшли обстеження, адже це не лише важливо, а й дуже зручно, оскільки не потрібно спеціально їхати до лікарні», – розповів Іван Шалапський.

За його словами, ще у 2012 році на Перемишлянщині стартував проект «Профілактика туберкульозу серед сімей Львівської області, які перебувають у складних життєвих обставинах», який був заснований з ініціативи організації «Ліга соціальних працівників України».

На базі цього проекту в районі проводили інформаційну кампанію стосовно профілактики й протидії туберкульозу, виїзди в сільські амбулаторії, а також стежили за повнотою охоплення протитуберкульозних щеплень серед дітей і підлітків.

Втім навіть попри це кількість хворих на туберкульоз на Перемишлянщині не надто знизилась. Порівняно з аналогічним періодом 2015 року, сьогодні у районі зафіксовано зменшення хворих на туберкульоз лише на чотири особи.

Якщо вчасно виявити захворювання і призначити своєчасно лікування хворому на туберкульоз, то це унеможливить появу однієї з форм захворювання – мультирезистентного туберкульозу. А за даними ВООЗ Україна входить у список 27 країн із високим рівнем захворюваності власне на такий вид недуги», – зауважила старша радниця з питань туберкульозу Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Еріка Вайтек.

Відтак мешканців Перемишлянського району закликають пройти обстеження, аби своєчасно виявити можливу хворобу.

Нагадаємо, Львівська обласна організація «Ліга соціальних працівників України» боротиметься з епідемією туберкульозу серед місцевих жителів. Вона проводитиме масштабну інформаційну кампанію та надаватиме психологічну допомогу хворим на туберкульоз.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.