Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

щеплення

medotvet.com

Четвер, 24 березня 2016, 18:37

За минулий рік на вірусний гепатит В захворіло 43 львів’ян

щеплення

Серед них п’ятеро студентів та один учень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

За даними Львівського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України, протягом 2015 року у Львові на вірусний гепатит В захворіло 43 людини.

Серед них 13 працевлаштованих осіб, 5 студентів, один учень, а також 24 людини, що не працюють.

«Передача інфекції відбувається переважно через кров: при переливанні крові, медичних процедурах з використанням нестерильного інструментарію, при проведенні лікувальних маніпуляцій у стоматології, а також при травматичних процесах, зокрема при нанесенні татуювання та пірсингу, проколюванні вух. Також існує ймовірність зараження в манікюрних салонах, адже для цього достатньо найдрібнішої крапельки крові», – пояснює завідувач Львівського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Галина Михальчук.

Найбільш поширеними симптомами гепатиту В є: втома і втомлюваність, підвищена температура, втрата апетиту, жовтий колір шкіри або білків очей, нудота, дискомфорт у правому підребер’ї, зміна кольору сечі (темнішає) і калу (світлішає), біль у суглобах.

Зазначимо, вірусний гепатит В не передається повітряно-краплинним шляхом. А надійним засобом захисту населення від цього захворювання є вакцинація.

За даними ВООЗ, майже третя частина населення Землі інфікована вірусом гепатиту В, а за темпами та масштабами поширення ця інфекція перевищує захворюваність на СНІД та туберкульоз.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.