Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

закордонний паспорт

unian.ua

П'ятниця, 25 березня 2016, 12:36

Майже 4% українцям відмовили у отриманні шенгенської візи

закордонний паспорт

У 2015 році кількість відмов українцям в шенгенській візі зросла удвічі.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно зі статистикою Єврокомісії щодо роботи всіх шенгенських консульств держав у минулому році, відсоток відмов українцям зріс удвічі порівняно з 2013 роком. Тоді не отримали візи 1,7% українців.

У 2014 цей показник зріс до 2%, а минулого року відмову в оформленні віз отримали 3,4% українців.

Найбільше відмов поставило генконсульство Польщі у Вінниці, де до 12% заявників отримали офіційну відмову. Минулого року в цьому консульстві було лише 1,6% відмов.

Другий найгірший показник – у посольства Нідерландів в Україні, де відмови отримали 7,2% заявників (минулого року – 4,3%, що вважалося досить високим показником).

Також понад 6% відмов, що є надзвичайно високим показником, – у посольства Бельгії (6,7%), у Чеському консульстві у Києві (6,9%), Німеччини (6,0%).

За ними – грецьке консульство в Києві (5,7%), Швеція (5,7%), Естонія (5,3%).

Нагадаємо, за словами президента Петра Порошенка, пропозиції щодо надання Україні безвізового режиму будуть внесені в Європарламент у квітні цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.