Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сергій Соболєв

П'ятниця, 25 березня 2016, 13:15

«Батьківщина» назвала вимоги, при виконанні яких голосуватиме за нового прем’єра

Сергій Соболєв

Серед них деолігархізація влади, зниження існуючих тарифів, підтримка малого й середнього бізнесу. 

Про це повідомив сьогодні у Львові заступник голови фракції Сергій Соболєв, передає кореспондент Варіантів.

«Зараз ми живемо країні, де парламент може бути в будь-який момент розпущено указом президента, де досі не сформовано нову коаліцію. Тож наше терпіння обірвалося, і вчора на нараді лідерів фракцій парламенту ми запропонувала план, який складається із п’яти важливих пунктів», – розповів Сергій Соболєв.

Відтак, аби «Батьківщина» взяла участь у створенні нової коаліції й голосувала за нового прем’єр-міністра, фракція висунула такі умови: реальна деолігархізація країни, заборона продажу земель сільськогосподарського призначення, зниження тарифів в Україні на фоні світового падіння цін на нафту та газ, повернення про прямого субсидіювання й дотацій з бюджету аграрного сектору, а також повне стимулювання малого і середнього бізнесу.

«А щоб провести деолігархізацію країни, розпочати потрібно з уряду, щоби розірвати нарешті той порочний зв’язок між олігархами», – зауважив Сергій Соболєв.  

За його словами, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зберіг свою посаду завдяки тим груп депутатів у фракціях, які контролюють українські олігархи. І саме після цього стала очевидною слабкість президентської вертикалі.

«Тому зараз ми фактично отримали двовладдя, яке перейшло в тотальне безвладдя, а це найстрашніше. Адже коли б у державі справді існувало двовладдя, то і країна, і бізнес продовжували би розвиватись», – наголосив Соболєв.

Тож вищезгадані умови є обов’язковими для відновлення довіри, яку було втрачено внаслідок олігархічного перевороту, адже саме останній дав можливість сьогодні утриматись теперішньому урядові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.