Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

теракт у Бельгії

rbc.ua

Понеділок, 28 березня 2016, 10:08

У Бельгії триває розслідування вибуху в аеропорті: заарештували 9 осіб

теракт у Бельгії

У різних країнах Європи тривають поліцейські рейди, пов‘язані з розслідуванням організації та виконання терактів у Брюсселі.

Про це повідомляє Euronews.

Зазначимо, у самій Бельгії правоохоронці заарештували 9 людей, п‘ятеро з яких згодом відпустили. У Нідерландах у місті Роттердам заарештували 4 осіб, з них одного громадянина Франції, якого затримали на прохання Парижа.

У ході розслідування став очевидний зв‘язок між нападниками, що здійснили атаки у Парижі у листопаді минулого року, і тими, хто підірвав бомби в аеропорту та метро Брюсселя.

Жертвами терактів у бельгійській столиці стали понад 30 людей, з них 3 смертників. Понад 100 поранених залишаються у лікарні, 60 з них – у реанімації.

Поліція в Італії оприлюднила фото громадянина Алжиру Джамаля Еддіна Уалі, якого затримали на прохання бельгійської влади. Його підозрюють у тому, що він виготовив фальшиві документи для виконавців терактів. На його екстрадицію до Бельгії може піти кілька днів.

Нагадаємо, внаслідок вибухів в аеропорту та метро Брюсселя 22 березня загинуло 34 особи, ще 250 – травмовано.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.