Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Західний Буг

panoramio.com

Понеділок, 28 березня 2016, 14:27

За 15 років втрачено 100 га берегів Західного Бугу

Західний Буг

Через забрудненість та зсув берегів Західного Бугу Україна за 15 років втратила 100 га землі, процес триває.

Про це йдеться у звіті Рахункової палати України щодо захисту від забруднення вод басейну річки Західний Буг у червні 2015 року.

Зокрема, відсутність робіт з очищення русла річки Західний Буг та укріплення його берегів загрожує Україні втратою території на кордоні з Польщею площею 5 284 га, з яких з 2001 року вже втрачено понад 98,5 га таких земель. 

У результаті забруднення річки вимирає риба, а високі концентрації хлоридів у питній воді згубно впливають на ріст рослин та викликають засолення грунтів.

Зазначимо, очисні споруди Львова є основним джерелом забруднення Західного Бугу. Ще у 2012 році на модернізацію каналізаційного господарства міста було виділено 1 002,7 млн грн, однак, на протягом 2012-2014 років на це було спрямовано лише 16 млн грн, що становить 2% від планового обсягу коштів і не вплинуло на модернізацію очисних споруд міста.

Як йдеться у відповіді Державної екологічної інспекції у Львівській області на запит Варіантів у рамках проекту "Дрон-погляд на зони економічного лиха Львівщини", ЛКМП "Львівводоканал" не має дозволів на здійснення викидів відходів та користування надрами.

Що ж до ЛКП "Збиранка", що є одним із найбільших забруднювачів довкілля області, то комунальне підприємство працює без жодних дозволів, а за останній квартал 2015 року незаконно завезло на Грибовицьке сміттєзвалище більше 62 тонн відходів.

Окрім цього у 2013 році Держекоінспекція виявила, що "Збиранка" скидає у каналізаційні мережі міста у понад 20 раз більшу від норми кількість інфільтратів. А ось минулого року підприємство не дозволило інспекції здійснити дослідження своїх стічних вод.

13 жовтня 2015 року Держекоінспекцію було не допущено до планової перевірки ЛМКП "Збиранка" для того, щоб провести дослідження інфільтрату з очисних споруд.

Детальнішу інформацію про Західний Буг, очисні споруди Львова, забруднення довкілля на Львівщині можна отримати тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.