Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Держгеокадастр

Вівторок, 29 березня 2016, 16:25

На Львівщині вартість оренди землі зросла у чотири рази

Держгеокадастр

Від продажу прав оренди сільськогосподарських земель Львівщина отримала більше 1,6 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

На земельному аукціоні, що відбувся 24 березня у Львові, розмір річної оренди земельної ділянки зріс з 8% до 33% від нормативної грошової оцінки земель. Наразі це найвищий показник цього року.

Переможець земельного аукціону щорічно сплачуватиме більше 165,8 тис грн до бюджету місцевої ради. Землі площею 33,9 га передали в оренду на сім років, а сама ділянка розташована на території Вишнянської сільради Городоцького району.

«Цього року спостерігаємо встановлення ринкових цін на оренду с/г земель, нормалізацію ринкового процесу формування ціни оренди. За результатами земельних аукціонів проводимо аналіз розташування земель, які би зацікавили потенційних інвесторів та включаємо їх до переліку для продажу права оренди в подальшому», – відзначив начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій  Кавецький.

Загалом, цього року на земельних аукціонах було продано право оренди 28 земельних ділянок сільськогосподарського призначення держвласності, що знаходяться за межами населених пунктів, загальною площею 582 га та вартістю – 1,6 млн грн. Зазначимо, стартовий розмір орендної плати становив – 1,1 млн грн.

Найбільше земельних ділянок продано у Жидачівському районі. Тут взяли в оренду через аукціон більше 185 га с/г земель державної власності.

Відтак, за результатами земельного аукціону, до бюджетів місцевих рад Жидачівщини буде надходити щорічно більше 576,2 тис грн протягом наступних шести років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.