Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Комітет підприємців Львівщини

Вівторок, 29 березня 2016, 16:03

Львівські підприємці вимагають змінити запобіжний захід Федоренку

Комітет підприємців Львівщини

Сьогодні Комітет підприємців Львівщини під стінами Апеляційного суду вимагав змінити запобіжний захід Андрію Федоренку.

Про це повідомив керівник Комітету підприємців Львівщини Андрій Гринчук, передає кореспондент Варіантів.

«Сьогодні в Апеляційному суді відбуватиметься розгляд апеляційної скарги адвокатів Андрія Федоренка на ухвалу, якою визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або сплати майже семи мільйонів гривень. Ми вважаємо, що ухвала є незаконною і хочемо підтримати правосуддя», – розповів Андрій Гринчук.

За його словами, Комітет підприємців Львівщини вже зібрав більше 50 особистих порук шанованих львів’ян, серед яких – шестеро порук від нардепів України: Віктора Галасюка (Радикальна партія Ляшка), Михайла Хміля («Народний фронт»), Любомира Зубача, Олексія Скрипника, Ірини Подоляк та Лева Підлісецького («Самопоміч»).

«Ми вважаємо, що інтереси правосуддя можуть бути забезпечені такою мірою запобіжного заходу як особисті поруки. Також ми віримо в те, що член нашого комітету невинен і обов’язково доведе це в суді», – зазначив Андрій Гринчук.

Зазначимо, Андрія Федоренка звинувачують у привласненні службових коштів у розмірі 323 тис. євро при закупівлі у 2007-2008 роках трамваїв для міста.

А 18 березня суд обрав Федоренкові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив заставу в розмірі 6 млн 890 тис грн.

Більш детально про махінації з держкоштами колишнього керівника «Львівелектротрансу» можна прочитати тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.