Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

заборона російських фільмів

Вівторок, 29 березня 2016, 18:24

Верховна Рада розширила перелік заборонених російських фільмів

заборона російських фільмів

Верховна Рада заборонила трансляцію російських фільмів, які демонстровані після 1 січня 2014 року, навіть якщо були створені до цього року.

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про кінематографію". Це рішення підтримали 237 народних депутатів.

Зокрема, поширено норму про заборону трансляції фільмів, вироблених особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди, на фільми вироблені після 1 січня 2014 року або вперше демонстровані після 1 січня 2014 року.

Як йдеться у пояснюючій записці до законопроекту, така заборона сприятиме підвищенню рівня захисту національної безпеки України та зменшенню сепаратистських настроїв в суспільстві.

Зазначимо, в Україні забороняється розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.

Такі фільми заборонені незалежно від  країни походження, виробництва після 1 серпня 1991 року. Також забороняється трансляція фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора.

Нагадаємо, Верховна Рада України заборонила трансляцію фільмів російського виробництва, знятих після 1 січня 2014 року, у лютому минулого року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.