Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Поморянський замок

ua.vlasenko.net

Середа, 30 березня 2016, 10:39

Замок у Поморянах відреставрують за 700 тисяч

Поморянський замок

У рамках програми збереження культурних цінностей, депутати Львівської облради виділили 700 тис грн на збереження замку у смт. Поморяни.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, вчора на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли програму охорони і збереження культурної спадщини Львівської області на 2016-2018 роки. Цього року на це планується виділили з обласного бюджету 9 млн грн.

Зокрема, з цих коштів передбачено 700 тис грн на виконання проектної документації та виконання протиаварійних робіт на пам’ятці національного значення замку-палаці в смт. Поморяни Золочівського району. 

Відреставрують і чотири дерев'яні храми, які внесені до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

"У 2016 році на виконання програми передбачено виділити 9 мільйонів гривень. За 700 тис грн плануємо виготовити паспорти для 60 пам'яток області та облікову документацію для 120 нововиявлених об’єктів. Окрім того, предбачено 760 тис грн на виготовлення ПКД для комплексної реставрації 4 дерев'яних храмів Львівщини, які внесено до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

А ще заплановано освоїти 4 млн грн на виконання першочергових протиаварійних робіт на 12 пам’ятках дерев'яної сакральної архітектури в восьми районах області. Також плануємо встановити сучасну систему пожежогасіння на 5 пам’ятках національного значення за 350 тис грн", – наголосила в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Оксана Ткачук.

За її словами, також буде проведено дослідження, вивчення та впорядкування восьми історичних кладовищ, поховань та меморіалів у п’яти районах області. На це витратять 320 тис грн.

На здійснення пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій на території десяти районів області передбачено використати 600 тис грн. Ще 700 тисяч гривень заплановано скерувати на впорядкувати поховання на Верецькому перевалі та на спорудження пам’ятного меморіалу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.