Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Середа, 30 березня 2016, 13:16

Порошенко спростив процедуру надання українського громадянства іноземцям

Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав указ щодо спрощення порядку надання громадянства України іноземцям та осібам без громадянства, які служать у ЗСУ.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Зазначимо, 28 січня Верховна Рада прийняла закон щодо надання громадянства України іноземцям та особам без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України.

Законом було скорочено термін безперервного проживання на законних підставах на території України з 5 до 3 років з моменту набрання чинності контракту про проходження військової служби у Збройних Силах.

Відтак, у зв’язку з ухваленням цього закону, виникла необхідність внести зміни до переліку документів, що подаються для прийняття до громадянства України.

Раніше питання надання українського громадянства іноземцям, які служать в українській армії, порушувалося у петиції від 3 листопада 2015 року.

«Враховуючи нагальну потребу у вирішенні питання прийняття до громадянства України іноземних громадян, які захищали або захищають територіальну цілісність, у разі надходження до Комісії при Президентові України з питань громадянства документів зазначених осіб вони будуть невідкладно розглянуті мною як Главою держави та буде прийнято рішення відповідно до законодавства», – йшлося у відповіді Порошенка на електронну петицію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.