Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мобілізація

Четвер, 31 березня 2016, 13:34

Сьомої хвилі мобілізації може не бути

мобілізація

Рішення про проведення сьомої хвилі моболізації Генеральний штаб прийме після завершення військових навчань "Весняний грім-2016"  

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив представник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, рішення про чергову хвилю мобілізації Генштаб прийме після завершення військових навчань "Весняний грім-2016".

"За три місяці до лав ЗСУ військовослужбовців-контрактників надійшло близько 18 тисяч, це досить серйозна цифра. Буквально після завершення стратегічних командно-штабних навчань ми зможемо зробити висновки, потрібна сьома хвиля мобілізації і якщо так, то в яких обсягах. За нашими розрахунками, буде стояти питання щодо призову від 5 до 10 тисяч громадян, але знову ж – тільки в тому разі, якщо така потреба буде", – наголосив Владислав Селезньов.

Зазначимо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявляв, що рішення про те, чи проводити сьому хвилю мобілізації буде прийнято у березні.

"Сьогодні ми оцінюємо кількість контрактників, які приходять в армію, це досить велика кількість. У разі коли їх буде достатньо, щоб чисельність Збройних сил не зменшувалась нижче необхідного для відсічі агресора рівня, ми зможемо відстрочити термін мобілізації", – заявив Олександр Турчинов.

Крім того, Петро Порошенко заявив про те, що завдяки великій кількості бажаючих укласти контракт з ВСУ, будуть переглянуті і скорочені плани з мобілізації.

Нагадаємо, з початку року до Збройних Сил вступило 18 тисяч контрактників, найбільше – зі Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.