Оля Вишня,  20 липня 2012

Варіанти на вікенд у Львові

Чергові вихідні готують чергові події та розваги. «Варіанти» традиційно пропонують підбірку різноманітних культурних заходів на вікенд у Львові. Буде хороша музика, будуть вистави, танці, кіно. Вибирайте свої варіанти відпочинку і насолоджуйтесь життям.

Музичні варіанти

Попри велику кількість літніх овпенейрів і гастролювання музикантів, кілька цікавих музичних подій у Львові таки відбудуться під час вихідних.

Суботнього вечора у арт-кав'ярні «Квартира, 35» традиційно відбудеться джазовий вечір – «Vocal Jazz Evening». А от у клубі «Буковські» – вечір важкої музики від угорського гурту «Human Error».

Послухати високу музику буде нагода у Музеї історії релігії. У суботу та неділю о 15.00 там розпочнеться концерт органної музики.
У неділю у Львові вчетверте відбудеться міжнародний фестиваль єврейської музики, пісні і танцю Клезмер Фест. З 12.00 до 22.00 на Площі Арсенальній (вул. Староєврейська) проходитимуть різноманітні акції, не лише музичні.

Та все ж таки головною музичною подією тижня буде виступ українсько-американського гурту Їжак. Концерт цієї рок-групи відбудеться у неділю у Дзизі. Їжак був заснований американським українцем Марком Андрейчиком, разом з гуртом творила ціла низка відомих львівських рокерів: Олег «Джон» Сук, Тарас Чубай, Сашко Каменецький, Ярина Якуб'як, Роман Чайка, Місько Барбара, Любко Футорський, Андрій Надольський, Мар'ян Приступа.

Гурт виконував пісні на тексти непересічних українських поетів, як: Богдан-Ігор Антонич, Віктор Неборак, Юрій Андрухович, Іван Малкович, Костянтин Москалець, та Ігор Римарук, Юрій Тарнавський, Іван Франко. У неділю Їжак виступить у наступному складі: Ярина Якуб'як, Марко Андрєйчик, Роджер Бодайн – бас, Крищин Гейс – барабани.

Сьогодні цей колектив виконує пісні українською та англійською мовами. Музичні смаки групи сформували American indie, kiwi rock, alternative noise і класичні Stones. Детальна інформаці про це на сайті Дзиги.

Варіанти на кіно

У кінотеатрах Львова не так багато прем'єр у цей період, але якщо ви давно не ходили в кіно, то цього вікенду є можливість переглянути щось цікаве, до прикладу, героїчну історію про Спайдермена чи Бетмена.

Фільм «Темний лицар повертається»

Через вісім років в Готемі з'явився новий терористичний лідейр – Бейн, що несе руйнування та хаос. Поліція знову не в силах зробити щось, тому вся надія на супергероя. Бетмен, який взяв на себе злочини Харві Дента і зник, має повернутись і знову вдягнути маску.
Сеанси: Кінотеатр «Планета Кіно» (ТРЦ «King Cross Leopolis»): 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 21:45, 22:00
Кінопалац – 19:00

Фільм «Нова Людина-павук»

Пітер Паркер намагається знайти собі місце в світі, місце для людини-павука з надлюдськими здібностями. Але на це у нього немає часу, адже треба рятувати місто від Ящера – результату невдалого генетичного експерименту, який провів професор фізики, доктор Курт Коннерс.

Сеанси: Кінотеатр «Планета Кіно» (ТРЦ «King Cross Leopolis»): 10:15, 11:45, 14:15, 16:45, 18:45, 19:15, 21:15
Кінотеатр «Кінопалац» (вул. Театральна, 22): 10:20, 14:40, 19:00, 21:20
Кінотеатр Кінопалац «Копернік» (вул. Коперника, 9): 12:30, 16:50

Фільм «Нова Людина-павук» (3D)

Сеанси: Кінотеатр «Планета Кіно» (ТРЦ «King Cross Leopolis»): 10:15, 11:45, 14:15, 16:45, 18:45, 19:15, 21:15
Кінотеатр «Кінопалац» (вул. Театральна, 22, Синій зал) (3D): 21:40

Музейні варіанти

У Львові чи не щодня відкривають різноманітні виставки. Під час вікенду радимо відвідати експозицію плакатів у Музеї ідей, що на Валовій.
У колекції представлено роботи студентів та викладачів Познанського Університету мистецтв.

Виставка «Фрагмент цілого» – це презентація кількох майстерень, що діють при Познанському Університеті мистецтв. Окрім плакатів, також представлено анімаційні фільми.

Цього тижня також відкрилась перша виставка Лілії Студницької «Емоції в подарунок» у галереї «Зелена канапа». Над створенням живописних та яскравих полотен для своєї першої персональної виставки Лілія працювала цілий рік. Виставка триватиме до 5 серпня.

А в Галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) свої роботи представила Людмила Богуславська, яка працює в галузі живопису та декоративно-прикладного мистецтва (кераміка).

Народилась 16 травня 1955 р., в м. Львів. Закінчила Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва (1978). Вчителі з фаху – Зеновій Флінта, Карло Звіринський, Володимир Риботицький.

Театральні варіанти

Львівський оперний театр ім. Соломії Крушельницької запрошує глядачів на вихідні відвідати оперу «Флорія Тоска» та «Любовний напій» та балет «Лебедине озеро».

Львівський театр естрадних мініатюр "І люди, і ляльки" покаже виставу «Горіхова гілочка» у суботу, а у неділю – «Хто сказав «Няв»?»

Приємного відпочинку у Львові! Відпочивайте культурно!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.