Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

комунальні послуги

ua.korrespondent.net

П'ятниця, 1 квітня 2016, 17:11

На Львівщині зросла заборгованість за комунальні послуги

комунальні послуги

Станом на 1 березня цього року заборгованість населення опалення та гаряче водопостачання становила 144,4 млн.грн.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Заборгованість мешканців за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій становить 68,9 млн.грн, за централізоване водопостачання, водовідведення – 40,7 млн.грн, за вивезення побутових відходів – 4,3 млн.грн.

Водночас вартість нарахованих субсидій переважає вартість фактично спожитих послуг з постачання газу на 478,4 млн.грн

У січні-лютому цього року населенням було сплачено за електроенергію 140,1 млн.грн. Заборгованість населення з оплати електроенергії на початок березня становила 43,8 млн.грн.

Термін заборгованості за вивезення побутових відходів становив 3,1 місяця, за централізоване водопостачання, водовідведення – 2,1 місяця, за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій – 2,1 місяця, за централізоване опалення, гаряче водопостачання – 1,6 місяця.

Загалом за два місяці мешканцями області було сплачено за житлово-комунальні послуги 661,2 млн.грн. Найбільше – у містах Новому Роздолі, Львові та Червонограді, найменше – у Дрогобицькому, Перемишлянському, Жидачівському та Буському районах.

За централізоване водопостачання, водовідведення було оплачено 108,5% від нарахованих сум, за централізоване опалення, гаряче водопостачання – 102,9%, за вивезення побутових відходів – 102,8%, за утримання будинків, споруд, прибудинкових територій – 99,7%, за газопостачання – 31,3% .

Зазначимо, середні нарахування за житлово-комунальні послуги на одного власника у лютому цього року, порівняно з лютим 2015 року, збільшились у 1,7 раза і з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВт·год) становили 1074,9 грн.

Нагадаємо, станом на 1 лютого цього року заборгованість населення області за комунальні послуги збільшилася на 33,9 млн.грн, порівняно з груднем 2015 року.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.