Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

unian.ua

Понеділок, 4 квітня 2016, 10:26

У Польщі іноземці можуть отримати картку поляка

Польща

Вчора парламент Польщі прийняв поправку до польської хартії, згідно з якою особам польського походження видаватимуть картки поляка та дозволять отримати польське громадянство.

Про це повідомляє Конгрес Союзу поляків у Білорусії.

За словами голови Комітету зі зв'язків з поляками за кордоном Міхаїла Дворчика, зміни до Закону про польську хартію, прийняту в 2007 році, щоб допомогти полякам, які проживають за кордоном.

"Сьогоднішня поправка спрямована на іншу дуже важливу групу поляків, що живуть в колишньому Радянському Союзі. Для тих, хто хоче прийти до Польщі і оселитися тут назавжди. Ми створюємо їм таку можливість, більше – ми даємо змогу їм дуже швидко отримати польське громадянство. Польська держава підтримує їх, щоб вони могли відчувати себе тут як вдома ", – наголосив Міхаїл Дворчик.

За оцінками Міністерства внутрішніх справ, відтепер десятки тисяч поляків зі Сходу можуть приїхати в країну.

Відповідно до поправок, власники карти поляка, будуть отримувати безкоштовне постійне проживання, через рік отримають польське громадянство, і в той же час зможуть розраховувати на допомогу: вони матимуть можливість подати заявку на відшкодування оренди та мовних польських або професійних курсів.

Програма стартує з 2017 року.

Власники карток поляка також будуть звільнені від консульського збору за отримання і розгляд заявки на отримання польської візи та консульських зборів за прийняття заявки про надання польського громадянства.

Поправка також передбачає, що фінансова допомога буде виділятися також для членів сімей власників карток.

Зазначимо, карта поляка є документом, що підтверджує приналежність до польської нації. Вона надається людям польського походження, які проживають в 15 країнах, які утворилися після розпаду Радянського Союзу, та не визнає подвійне громадянство.

Особи, які претендують на картки поляка мають довести, що один з батьків чи близьких родичів мав польське походження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.