Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Понеділок, 4 квітня 2016, 16:09

У лютому на Львівщині на 2% скоротилося безробіття

Центр зайнятості

Станом на кінець лютого кількість зареєстрованих безробітних у області становила 23,6 тис осіб та порівняно з кінцем січня скоротилась на 2,3%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Зокрема, у лютому 2016 року допомогу з безробіття отримували 21,9 тис. осіб, а середній розмір допомоги становив 1382 грн.

Кількість вільних робочих місць, порівняно з кінцем січня 2016 року, зросла на 19,8% і на кінець лютого становила 2165. На одне вільне робоче місце претендувало 11 осіб. Однак цей показник коливався від 4 осіб у Львівському міському центрі зайнятості до 178 осіб – у Моршинському міському центрі зайнятості.

За професійними групами найбільший попит на робочу силу на кінець лютого спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (24,8% від загальної кількості заявлених вакансій), робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устатковання, складання устатковання та машин (19,4%), працівників сфери торгівлі та послуг (16,9%), а найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства (0,5%) та технічних службовців (3,8%).

Найбільше зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце претендувало на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарства, риборозведення та рибальства – 56 осіб, на законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів − 28 осіб, на технічних службовців − 20 осіб.

У січні–лютому було працевлаштовано 3 тис. осіб. Найбільше безробітних отримали роботу у Кам’нка-Бузькому районному центрі зайнятості (14,1%), найменше – у Старосамбірському районному центрі зайнятості (1,8%).

Нагадаємо, станом на кінець січня кількість зареєстрованих безробітних у Львові становила 5,1 тис осіб, з них 63,5% склали жінки та 47,3% – молодь у віці до 35 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.