Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

biznes-pro.ua

П'ятниця, 20 липня 2012, 16:21

Олег Баран: Зростання цін на зернові у світі не вплине на зростання ціни хліба в Україні

На 30% можуть здорожчати зернові культури на світовому ринку. Основна причина цінового стрибка – погодні катаклізми, які у деяких країнах познищували врожаї. Про це повідомив аграрій,член депутатської комісії з питань розвитку села та АПК, депутат Львівської обласної ради Олег Баран, – повідомляє прес-служба депутата. 

За останньою інформацією аграріїв, через погодні аномалії Америка загубить близько 60% врожаю кукурудзи. А це означає, що ця культура буде зростати в ціні. Відтак на світовому ринку, за різними версіями, тонна кукурудзи коштуватиме 250 євро. Автоматично збільшиться вартість і інших зернових.

«Світова тенденція щодо врожайності зернових не є хорошою. А погані врожаї стимулюють високі ціни. Чого і варто очікувати на світовому ринку. Західній Україні, наразі, немає на що нарікати. З врожайністю у нас все гаразд. Тобто, наші фермери, які продаватимуть зернові – можуть розраховувати на непогані прибутки», - наголосив Олег Баран.

Попри хороші врожаї зернових в Україні, збільшення ціни на внутрішньому ринку – не уникнути, - прогнозує Олег Баран.  Знову ж таки через світові тенденції. «В Україні зернові теж зростуть в ціні. Орієнтовно на третину. Наприклад, на сьогодні вартість тонни кукурудзи становить 1500-1600 гривень. А коштуватиме вона більше як 2000 гривень. При такій високій ціні на кукурудзу набагато дешевшою не буде і пшениця», – наголосив Олег Баран.

 Тим часом зростання вартості хліба аграрій не прогнозує. Мовляв, такі побоювання – завчасні. «За рахунок регуляторної політики, яку проводить держава, здорожчання хліба вдасться уникнути», - додав член депутатської комісії з питань розвитку села та АПК.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.