Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

референдум у Нідерландах

112.ua

Середа, 6 квітня 2016, 10:08

У Нідерландах стартував референдум щодо асоціації України з ЄС

референдум у Нідерландах

Сьогодні у Нідерландах розпочався референдум щодо угоди про асоціацію України та ЄС.

Про це повідомляє Euronews.

Зазначимо, згідно з оприлюдненими 3 квітня опитуваннями соцслужби, дві третини тих, хто піде на дільниці, збираються голосувати "проти" ратифікації угоди з Україною. "За" – лише чверть ймовірних учасників референдуму.

А ось соціологічна компанія TNS Nipo прогнозує явку на рівні 32%, лише трохи більше мінімально необхідних 30%, щоб референдум вважався таким, що відбувся.

Уряд Нідерландів спочатку агітував за підтримку України, підкреслюючи економічну вигоду від угоди про асоціацію, а ближче до дня голосування зосередив увагу виборців на необхідності допомогти Україні у боротьбі з корупцією.

Проти асоціації з Україною виступили, зокрема, крайні праві на чолі з Хертом Вілдерсом. Лідер Партії свободи уже думає про червень, коли британці визначатимуться щодо членства в ЄС.

"Це буде історичне голосування. Це єдина з 28 країн ЄС, яка отримала можливість відкинути цю угоду з Україною. Гадаю, це голосування надзвичайно потужно вплине на референдум у Сполученому Королівстві, а також на інші країни, які, можливо, більше не захочуть залишатися у Євросоюзі", – заявив Херт Вілдерс.

Всі країни ЄС ратифікували асоціацію з Україною, однак у Нідерландах уже після згоди парламенту зібрали достатньо підписів, аби провести консультативний референдум за народною ініціативою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.