Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

autotak.com.ua

П'ятниця, 20 липня 2012, 17:36

Банківська система України виходить з кризи - Олег Баляш

Заяви представників опозиції про те, що Україні слід очікувати чергової хвилі економічної кризи безпідставні і викликані виключно бажанням політиканів дестабілізувати ситуацію в державі напередодні виборів. Про це у коментарі «Варіантам» сказав депутат Львівської обласної ради від Партії регіонів, член спостережної ради ОКСІ-банку Олег Баляш.

Сьогодні спостерігається відчутне покращення у сфері економіки України, а банківська система потрохи виходить з кризи, - вважає Баляш.

«Сьогодні у банківській системі країни спостерігається приріст депозитного портфелю на 9 мільярдів гривень. Важливо, що при цьому терміни розміщення депозитів зросли з 1-3 місяців, як це було в 2011 році до 6-9 місяців у першому півріччі 2012 року», - уточнив він. 

Такі тенденції свідчать про зростання довіри громадян України до фінансової системи держави.

«Безперечно, банківська система України сьогодні перебуває у значно кращому стані, аніж у 2008 році. За останні три роки українські банки суттєво скоротили свої борги. До речі, Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило стабільний прогноз нашої країни як платоспроможного емітента. Таким чином демагогія опозиційних політиків про нібито дефолт в економіці спростована іноземними експертами», - зазначив Олег Баляш.

Баляш водночас наголосив, що у травні цього року вперше з 2003 року в Україні була зафіксована дефляція.

«Головна причина цього – зниження цін на продукти харчування. Хоча, в принципі, дефляція для травня є не характерною, вона є більш характерною для липня-серпня, коли на ринок масово потрапляють продукти нового врожаю», - відзначив депутат.

Загалом же, за словами Олега Баляша, цього року Україні вдалося скоротити обсяги зовнішнього боргу. При цьому саме на 2012 рік припав пік виплат зовнішніх боргів країни. «Важливо, що Україна погашає зовнішні борги і не повторює долю тієї ж Греції, економіка якої просто зруйнована, а соціальні виплати скорочуються. Попри кризу, попри витрати, пов’язані з проведенням Євро-2012, Уряду України вдається стримувати негативні тенденції в економіці і навіть реалізовувати низку соціальних проектів, таких як підвищення пенсій, виплата заощаджень Ощадбанку СРСР, збільшення допомоги малозабезпеченим», - наголошує Олег Баляш.    

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.