Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андріївка

ua-travel.info

Понеділок, 11 квітня 2016, 13:40

На Львівщині не перейменовуватимуть село з радянською назвою

Андріївка

Комісія Львівської облради вирішила не змінювати назву села Андріївка, а переназвати на честь апостола Андрія.

Про це йдеться у протоколі засідання постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради від 23 березня 2016 року.

Зокрема, на території області залишився один населений пункт, який підпадає під дію закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Це село Андріївка Буського району, назва якого, за словами краєзнавців, походить від прізвища Андреєв. У 1939 році в селі було організовано МТС, першим директором якої став І. М. Андреєв.

Зазначимо, що 10 серпня 2015 року у селі відбулися громадські слухання з питання перейменування на яких було вирішено залишити сучасну назву в честь Апостола Андрія Первозваного, з яким асоціюється в більшості мешканців назва села.

Відтак, усі члени комісії вирішили назву села не перейменовувати та подати це рішення на розгляд обласної ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.