Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Благоустрій

Понеділок, 11 квітня 2016, 14:06

У Львові активісти облаштували власний громадський простір

Благоустрій

У сквері на розі вулиць Клепарівська–Золота небайдужі львів’яни облаштували зони для відпочинку.

Про це повідомив кореспондент Варіантів із місця події.

У межах загальноміської толоки члени ГО «Громадська надія» облаштували відпочинковий простір у сквері на розі вулиць Клепарівська–Золота, що знаходиться у Шевченківському районі міста.

«Довгий час у сквері не було жодного благоустрою. Тож ми вирішили взятись за цю справу і встановити лавки, посадити нові дерева, аби матусі й пенсіонери могли нарешті спокійно проводити своє дозвілля у сквері», – розповіла місцева жителька Олена Бушанська.

Загалом у сквері посадили десять нових дерев, встановили шість лавок, а згодом планують розмістити ще стільки ж урн для сміття.

«Близько 30 місцевих мешканців долучилися сьогодні до такої акції. А взагалі у цьому районі живе майже 10 тисяч людей, серед яких є багато дітей. Це дуже важливо, аби вони мали де погуляти, посидіти й відпочити з батьками», – наголосила місцева жителька, активістка Лейла Мелесова-Вальчак.

Як зауважив засновник ГО «Громадська надія», депутат Львівської міської ради Віталій Свіщов, ідея благоустрою виникла близько місяця тому. Зволікати не стали, відразу почали консультації з екологами, а також пошук необхідного устаткування та лав.

«Я сам живу неподалік від парку. Довгий час ту не було лавочок для відпочинку. Тому спільно з мешканцями ми вирішили виправити це. Більше того, коли вони долучаються до таких робіт, то кінцевий результат потім дуже цінують та оберігають», – додав Віталій Свіщов.

Небайдужі львів’яни по-особливому обирали дерева, якими засадили парк.

«Якщо візитівкою Києва є каштани, то символом Львова є клен. Він у нас легко приживається і довго росте. Тому переважно садили саме ці дерева, хоча також використали граб і бук», – підкреслив активіст ГО «Еко захист» Орест Залипський.

Зазначимо, у суботу, 9 квітня, у Львові відбулась загальноміська толока. Прибирання охопило все місто – від парків та скверів до прибудинкових територій. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.