Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

lv.104.ua

Середа, 13 квітня 2016, 14:48

Львівські ТКЕ заборгували 40 мільйонів

газопостачання

Теплопостачальні організації Львова залишаться без газу через порушення термінів оформлення лімітів та борги.

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».

З 12 квітня «Львівгаз» припиняє транспортувати газ усім теплопостачальним підприємствам Львівської області через відсутність номінацій від НАК «Нафтогаз України».

Зазначимо, згідно з новим законом, транспортування природного газу теплопостачальним організаціям може здійснюватися лише на підставі затвердженої номінації та своєчасних розрахунків. Тобто обсягу газу, який виділяється постачальником на відповідний період для потреб свого споживача. У свою чергу, «Львівгаз» може здійснювати транспортування газу лише на підставі інформації про відповідний обсяг газу, виділений споживачу.

У зв’язку з тим, що у квітні не було підтверджено наявних номінацій для  теплопостачальних організацій Львівщини, компанія не має права надалі транспортувати їм природний газ.

«Відсутність заведених постачальником номінацій для споживача може бути пов’язана з двома основними причинами. Одна з них – теплопостачальні підприємства нашої області мають заборгованість перед своїм постачальником – НАК «Нафтогаз України». Ще одна причина – вони не змогли вчасно оформити необхідних документів чрез що і не отримали номінацій», – зазначив перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Для відновлення транспортування природного газу необхідно залагодити усі питання з НАК «Нафтогаз України».

Також найбільшими боржниками серед них є теплопостачальні організації міста Львова – загальна сума їх заборгованості сягє понад 40 млн грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.