Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Львівобленерго

Середа, 13 квітня 2016, 16:14

Через пожежу на Львівщині 4 села опинилися без світла

Львівобленерго

Внаслідок пожежі, спричиненої паліями сухої трави, дві години були без електропостачання мешканці 4 населених пунктів Яворівського району області.

Про це повідомила прес-служба "Львівобленерго".

Зокрема, 6 квітня 2016 року палії підпалили сухостій поблизу села Івано-Франкове Яворівського району Львівщини. Неконтрольований підпал переріс у пожежу, яка пошкодила 40 метрів проводу повітряної лінії електропередачі 10 кВ.

Наразі за фактом пошкодження, енергетики звернулися із заявою до Яворівського відділу поліції, Городоцької місцевої прокуратури та Яворівської райдержадміністрації.

Як зазначили у "Львівобленерго", основною причиною пожеж у природних екосистемах є людський фактор. Згідно з статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання рослинності або її залишків та невжиття паліями заходів щодо своєчасного їх гасіння тягнуть за собою накладання штрафу:

- на громадян  – від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (для громадян);

- на посадових осіб – від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- ті самі дії,  вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду тягнуть за собою накладення штрафу на громадян  від  двадцяти до  сорока  неоподатковуваних мінімумів  доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.