Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Кашуба

unian.ua

П'ятниця, 15 квітня 2016, 10:22

Справу Кашуби розглядатимуть у суді

Ярослав Кашуба

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови Державної служби зайнятості Ярослава Кашуби за хабарництво.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Відтак, завершено досудове розслідування у справі отримання хабара головою Державної служби зайнятості Ярославом Кашубою.

Ним було встановлено, що Кашуба у вересні 2015 року через посередника одержав від представників суб’єктів господарювання хабар у понад 622 тис грн за сприяння у перемозі цих суб’єктів господарювання під час проведення конкурсних торгів у процедурі державних закупівель.

Наразі, за результатами досудового розслідування обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Нагадаємо, у вересні Ярослава Кашубу затримали під час одержання хабара у 622 тис грн, згодом його відпустили під заставу у 1,8 млн грн, проте він був відсторонений від посади.

За версією СБУ, Кашуба організував механізм отримання хабарів від учасників тендерних торгів, які проводила держслужба. Він використовував підлеглих, які змушували підприємців платити "данину" за перемогу в тендерах.

Однак уже в лютому цього року Печерський суд Києва зобов'язав поновити Кашубу на посаді.

Зазначимо, львів'янин Ярослав Кашуба очолив Державний центр зайнятості у лютому 2015 року. До цього він працював у Львівській ОДА та голова представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Львівській області – радник голови Держкомпідприємництва України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.