Варіанти,  15 квітня 2016

Спомин про Бориса Возницького

До 90-ліття з Дня народження Бориса Григоровича Возницького.

16 квітня 2016 р. виповнюється 90 років з Дня народження Бориса Возницького, Героя України, багатолітнього директора Львівської національної галереї мистецтв, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка (1990 р.), академіка Української академії мистецтв, який зумів вберегти від знищення тисячі унікальних пам'яток українського та європейського мистецтва та створив десятки музеїв для їх збереження, вивчення та популяризації під егідою галереї та поза її межами.

2016 рік на Львівщині проголошений роком пам'яті Бориса Возницького. Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького підготувала ряд заходів з нагоди цієї дати:

16 квітня – День відкритих дверей у всіх відділах ЛНГМ ім. Б. Г. Возницького.

17 квітня, о 15:00 – Мистецька програма колективу "Червона калина", презентація газети  "Галицька Брама", присвяченої 90-літтю з Дня народження Бориса Возницького (м. Львів, Палац Потоцьких, Дзеркальна зала, вул. Коперніка, 15).

19  квітня, о 14:00 – Прес-конференція з нагоди відкриття виставки "Музей – моє життя. Виставка до 90-ліття від Дня народження Б. Г. Возницького" (м. Львів, Палац Потоцьких, Дзеркальна зала, вул. Коперніка, 15).

19  квітня, 15:00 – Відкриття виставки "Музей – моє життя. Виставка до 90-ліття від Дня народження Б. Г. Возницького" (м. Львів, виставкові зали галереї, вул. Стефаника, 3).

Варіанти піднімають архіви та публікують 12 фотографій Бориса Возницького, яких, можливо, Ви ще ніколи не бачили.

У музеї Пінзеля

Борис Возницький, міський голова Львова Андрій Садовий та голова Львівської ОДА Петро Олійник очікують на президент Польщі Олександра Кваснєвського

Борис Возницький та Олександр Кваснєвський

Борис Возницький та Юлія Тимошенко

Борис Возницький та голова Львівської ОДА Василь Горбаль

 

Борис Возницький на прес-конференції мисливців за привидами в Підгорецькому замку

Борис Возницький і Пінзель

Промова Бориса Возницького у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких

 

Десь на Південному

В багатолюдді Форуму видавців

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.