Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

конференція

loda.gov.ua

Вівторок, 19 квітня 2016, 10:58

Україна та Польща обговорили розвиток транскордонного співробітництва

конференція

У ЛНУ імені Івана Франка розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція "Соціально-економічний потенціал транскордонного співробітництва".

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, у конференції, яка розпочалася 18 квітня, взяли участь провідні науковці з України, Польщі, Словаччини, Туреччини та представники органів місцевого самоврядування Львівської області та Підкарпатського воєводства Польщі.

Основними тематичними напрямками роботи конференції є розвиток транскордонного співробітництва через глобальні виклики та завдання, методологія та організація моніторингу транскордонного співробітництва, фінансово-економічні механізми та соціокультурні проблеми й перспективи транскордонного співробітництва.

За словами першого заступника голови Львівської ОДА Ростислава Замлинського, у стратегії розвитку нашої області до 2020 року одним із пріоритетів є транскордонне співробітництво та співпраця між прикордонними містами Львівщини та Польщі.

"У нас є багато спільних проектів, які реалізуються на території області. І чимало спільних ініціатив попереду. Для нас є дуже важливим і цікавим досвід Польщі в процесі децентралізації, який допоможе нам якнайкраще провести цю реформу. Окрім того, ми зацікавлені співпрацювати в питанні розвитку прикордонної та дорожньої інфраструктури", – наголосив Ростислав Замлинський.

Також під час конференції було презентовано спільну публікацію польських, українських та словацьких статистиків "Соціально-економічний потенціал Карпатського Єврорегіону".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.